Vin fra Danmark – er det muligt?

Vin fra danske vinmarker

Man forbinder ikke umiddelbart alenlange vinranker, vingård og vin med Danmark, men ikke desto mindre var det, hvad jeg oplevede for nogle uger siden. Som den feinschmeker og vinentusiast jeg er, skal jeg jo prøve alt det dejlige, vi har at byde på herhjemme som i udlandet. Jeg havde hørt rygter om en vaskeægte vinbonde i Vesthimmerland, så jeg tog turen til Glenholm Vingård, som ligger smukt lige udenfor Muslingebyen Løgstør med udsigt til Limfjorden. Det var et smukt syn, der mødte mig! På Glenholm fik jeg en spændende rundvisning, kiggede på de flotte rødvinsdruer, som var et imponerende syn, spiste lækre oste og smagte naturligvis også på deres vin, som rent faktisk er virkelig smagfuld. Hvem skulle have troet det, dansk rødvin?! Jeg tager hatten af for, at vi i Danmark har nogle, der hopper ud i det og “gør det selv” – forsøger sig med vinens glæder, og som så oven i købet i den grad lykkes med det. Hurra!

(Visited 202 times, 1 visits today)