Nytårsmiddagen

Husker I barndommens kogte torsk med sennepssovs? Det gør jeg.

Jeg  hadede den som pesten – og  jeg er stadig meget lidt begejstret for denne ferske spise.

I mit voksne liv har jeg belsuttet at gøre op med denne ensformige og traditionelle spise. Derfor er jeg gået i gang med at gruble over, hvad menuen så skal indeholde.

Jeg skal fejre nytår sammen med 3 af mine kammerater. 3 feinschmeckere, som ved, hvad de vil have – og hvad de ikke vil have. Nøjagtigt ligesom jeg selv.

Mine tanker har gået på alt fra culotte til entré cote. Kun éen ting er jeg endnu sikker på: Vinen.

En fransk Cabernet skal på bordet.

Jeg hælder umiddelbart mest til østers og champagne. Men skal vi have dette, skal det naturligvis være istedet for kransekage kl. 00.00. Og det vil temmeligt sikkert ikke blive populært hos ihvertfald 2 ud af 3 feinschmeckere.

For nok er de gastronomisk interesserede mennesker, men deres grænse går ved østers – af uransagelige årsager.

Desserten er til gengæld på plads. Creme Brulee. Det er verdens lækreste dessert – og så er det tilmed fransk!

Forretten regner jeg med skal være italiensk antipasti med en lækker Chablis.

Creme Brulee....  uhm!

(Visited 130 times, 1 visits today)