Kartoffelsuppe opskrift med god vin

Passer vin og suppe overhovedet sammen? Ikke hvis man skal tro på den gamle skrøne, som på det nærmeste er umulig at komme til livs her i Danmark. Men selvfølgelig kan du drikke vin til din suppe. Det handler bare om, at du vælger præcis den vin, som passer til din suppe. Når du skal nyde din kartoffelsuppe, kan du med fordel vælge en tør vin med en nødde- eller smøraroma, som vil fremhæve den gode smag af kartoffelsuppen. Og med en veltilberedt kartoffelsuppe, og en god og passende vin, så burde det ikke længere være nødvendigt at stille spørgsmålstegn ved, om du kan drikke vin til din suppe. Her følger min kartoffelsuppe opskrift: Du starter med at skrælle og skylle 500 g kartofler. Du skærer dem i mindre stykker, hvorefter du dupper dem tørre i et viskestykke. Smelt nu 50 g smør i en gryde med tyk bund, tilsæt 3 skalotteløg i tynde både, og 2 porrer i tynde ringe, og svits det hele sammen med kartoflerne. Tilsæt 1,5 liter grøntsagsbouillon, og lad det hele koge i ca. 10 minutter. Tilsæt nu 1/4 liter fløde, salt og peber efter smag, og kog det hele op et øjeblik. Til slut blender du suppen med en stavblender, og du kan eventuelt servere den med sprødstegte skinketern, croutoner og purløg på toppen. Hermed har du min favorit kartoffelsuppe opskrift, og nu er der kun en ting, du mangler. husk den gode vin, som du skal servere til suppen.

(Visited 86 times, 1 visits today)